On-line deník z ciziny

zážitky, tipy, rady a cokoli, co mě zrovna napadne :)

pondělí 9. září 2013

Týden utekl jako voda :)

Tak mám za sebou dneska první týden.

V sobotu i v neděli jsem byla v Lyonu, chtěly jsme s holkama udělat nějaký ten výlet po památkách a podobně, ale moc nám nepřálo počasí. Jak bylo v týdnu vážně hezky, tak víkend v podstatě propršel (ano, píšu si: KOUPIT DEŠTNÍK). V sobotu jsme tedy více méně neviděly nic a usedly v kavárničce ve staré části Lyonu. Je to docela zajímavé, protože každá jsme úplně odjinud, žádná z místních au-pair (alespoň zatím) není Češka, takže nás zachraňuje angličtina ☺ Jediné co jsme zahlédly byla katedrála ST Jean, ale vzhledem k tomu, že na náměstí zrovna byly trhy s keramikou, ani jsme se neproplétaly dovnitř. Na ty trhy budu muset ještě někdy jít, prý jsou zde každý víkend :)

V neděli to bylo o něco lepší. S Jessicou, Laurou a jednou mezinárodní studentkou z Japonska, která je tu na dva týdny, jsme se nenechaly odradit ani deštěm a přeci jen jsme alespoň něco málo obhlédly. Byly jsme se podívat na baziliku Notre Dame de Fourviere a na zbytky amfiteátru. Musím říct, že výhled od baziliky je vážně ohromující, nicméně nemělo smysl dělat žádné fotky, protože skrz déšť a zataženou oblohu nebyl zdaleka takový, jaký bude za jasných dní. Takže fotky až někdy příště, určitě sem tam nebyla naposledy ☺

Potom jsme se rozhodly sejít do Vieux Lyon - tedy Starého Lyonu a opět zajít do nějaké kavárničky. Ačkoli obsluha je tu snad všude neuvěřitelně pomalá, nenechaly jsme si zkazit náladu a daly si každá jednu z jejich tradičních palačinek, výborné ♥ Ačkoli původní plán byl jet domů až večer, nakonec jsme jely už v půl 6, protože jsme stejně nevěděly, co v tom počasí dělat a naše deštníky nás zradily..












Díky Jessice jsem ale našla jazykovou školu, do které sem se rozhodla nastoupit! Všechny školy mají vysoké ceny, jak taky jinak ve Francii.. Ale taky poměrně vysoký počet studentů v jedné skupině. To se mi moc nelíbí, protože vzhledem k tomu, že doopravdy nemluvím vůbec FR, chci trochu osobnější přístup. Ve škola Leolingua mají studijní skupinky max. po 6 lidech, což se mi moc zamlouvá. Cena je taky dost krkolomná, ale bohužel... Dneska jsem se tam byla zapsat, v týdnu tam skočím zaplatit a od příštího pondělí můžu začít chodit do kurzu! Čtyřikrát týdně po 3 hodinách. Školní týden klasika, samozřejmě vyjma střed, kdy jsou francouzské děti doma :) Když už to musím zaplatit, doufám, že tentokrát mi rodina vážně vydrží!!

Thank you Jessica for your help with school ♥

PS: Dneska sem ráno prvně malýho oblíkla bez pláče po mamince! Sice brečel, když ho s námi nechala nahoře, ale oblíkaní a zoubky jsme zvládli bez slziček, hurááá :D

Žádné komentáře:

Okomentovat